Δεν συμπλήρωσε ακόμα χρόνο σαν προπονητής της ΑΕΠ Κοζάνης, ο Ρομάν Ναντβορνικ αλλά η σφραγίδα του εμφανίζεται έντονα στην ομάδα μας.

Ο Τσέχος τεχνικός, με μακρόχρονη παρουσία στην Α Εθνική κατηγορία της χώρας του, δέχθηκε μετά από πολλές συζητήσεις και ανάλυση της φιλοσοφίας και στόχων της ομάδας μας, να έρθει σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα και σε μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερη ιστορία και παράδοση, πιστεύοντας στο όραμα μας.

Ζώντας όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις στην περιβόητη…Football League (το αγγλικό όνομα μας έλειπε…), μη κατανοώντας ποτέ, όπως και όλη η Ελλάδα, τον εξοστρακισμό μας στην Ερασιτεχνική Κατηγορία ως η μόνη από 44 ομάδες της Ελλάδας, δέχθηκε να μείνει και να συνεχίσει μαζί με εμάς, τους λίγους ρομαντικούς, ακόμα και στην Γ Εθνική.

Με το τρομερό πρόβλημα να μην μπορούμε να προγραμματίσουμε, αφου μέχρι 24 Οκτωβρίου δεν ξέραμε που τελικά θα αγωνισθούμε, σε εποχές οικονομικών προβλημάτων σε όλους τους τομείς, καταφέραμε να στήσουμε μια ΟΜΑΔΑ, που όλοι πια βλεπουμε να κερδίζει το σεβασμό από όλους.

Με άξονα τους 4 ξένους μας, με  Ελληνάκια διαλεγμένα ένα προς ένα και με 3-4 τοπ ταλέντα της περιοχής μας, που σύντομα θα αναγκάσουν μεγάλες ομάδες να ασχοληθούν μαζί τους, ο Ρομάν Ναντβόρνικ κατάφερε να ρολάρει μια ομάδα που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε συνθήκες και να συναντά.

Με ένα διαρκές πρέσινγκ, με συνεχή αλληλοκάλυψη και με πολλές πολλές δυνάμεις, η ΑΕΠ του Ρομάν Ναντβορνικ, είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή.

Το βασικότερο φυσικά όλων ότι έχουμε ένα σύνολο παιδιών, που είναι παράδειγμα προς μίμηση σε όλους τους τομείς.

Μια οικογένεια, με ομόνοια, σιδερένια πειθαρχία, σεβασμό και ήθος.

Ήδη στα 6 πρώτα επίσημα παιχνίδια, με 4 νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα και αυτή καθαρά λόγω διαιτησίας, η ΑΕΠ βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και δείχνει να διαθέτει το μέταλλο του νικητή.

Η σφραγίδα του τεχνικού μας έντονη, με στοιχεία του μοντέρνου ποδοσφαίρου με κύριο στοιχείο πια τη δύναμη.

Δεν φοβάται να ρισκάρει, παίζοντας ακόμα και με…15χρονους, δουλεύει ασταμάτητα και χαιρόμαστε που έχουμε έναν πραγματικό ΔΑΣΚΑΛΟ στις τάξεις μας.

 

Φωτογραφία: top-sport.gr