Έχουν περάσει περισσότεροι από έξι (6), μήνες από την τοποθέτηση των κοντέινερ που θα λειτουργήσoυν σαν αποδυτήρια  στο γήπεδο της Ξηρολίμνης και ακόμα δεν έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες εγκατάστασης τους, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους αθλούμενους νέους.

Ένα έργο που θα χρειαζόταν το πολύ μια εβδομάδα για να τελειώσει, ξεπέρασε ήδη το εξάμηνο….

Όπως όλος ο φίλαθλος κόσμος αλλά κυρίως ο φορολογούμενος πολίτης πρέπει να γνωρίζει, όλα τα γήπεδα  ανήκουν στο Δήμο Κοζάνης και ο ΟΑΠΝ, είναι ο οργανισμός που τα διαχειρίζεται.

Τα Ερασιτεχνικά Σωματεία της περιοχής δικαιούνται να τα χρησιμοποιούν και σχετικά με το γήπεδο της Ξηρολίμνης η ΑΕΠ Κοζάνης έχει αναλάβει πλήρως τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας και δαπανά εξ ιδίων πόρων, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το γήπεδο αυτό βρίσκεται σε μια περιοχή που εξυπηρετεί την άθληση ενός μεγάλου αριθμού Δημοτών Κοζάνης και ο αγωνιστικός χώρος χάρη στην αυτοθυσία και εργατικότητα εθελοντών μελών του Σωματείου μας παραμένει σε άριστη κατάσταση.

Δυστυχώς τα αποδυτήρια, θυμίζουν εποχές Μεσαίωνα καθώς πρόκειται μάλλον για το μοναδικό γήπεδο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που δεν διαθέτει τουαλέτα για… «έκτακτες ανάγκες» με αποτέλεσμα αν κάποιος αθλούμενος ή παράγοντας, ασθενήσει π.χ. με διάρροια, τρέχει με…100σταρι σε παρακείμενη καφετέρια για να σωθεί!

Αντιλαμβάνεται κάποιος εύκολα, ποια εικόνα εμφανίζουμε σε κάθε φιλοξενούμενη ομάδα για παράδειγμα, ή  στα νεαρά παιδιά που θέλουν να προπονηθούν μαζί μας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μετά από αμέτρητες παρακλήσεις κατάφερε να εκταμιεύσει ένα χρηματικό ποσό για την τοποθέτηση κοντέινερ-αποδυτηρίων, έργο το όποιο  διαχειρίστηκε ο ΔΗΜΟΣ Κοζάνης.

Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες και επαφές με τους υπεύθυνους του Δήμου Κοζάνης το  θέμα έχει καταντήσει ένα σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας», με τους κατά καιρούς εμφανιζόμενους εργάτες να προβάλουν διάφορες δικαιολογίες για τη μη πρόοδο του, ενώ συνεχίζεται αμείωτο…το τρέξιμο στη γειτονική (ευτυχώς φιλόξενη), τουαλέτα της καφετέριας του χωριού για κάθε έναν αθλούμενο που θα έχει την ατυχία να χρειαστεί κλειστή τουαλέτα.