Την πρώτη της ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η ΑΕΠ Κοζάνης, στον εντός έδρας αγώνα της, κόντρα στον Δωτιέα Αγιάς με το στείρο 0-0.

Και το γνωμικό “Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα, κοίτα να μη χάσεις”…ταίριαζε στον αγώνα αυτόν.

Η ΑΕΠ Κοζάνης, μετά τη νίκη στην Έδεσσα, ήθελε οπωσδήποτε να δώσει συνέχεια και να πάρει το τρίποντο.

Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες, με μια ΑΕΠ Κοζάνης όμως να ελέγχει πλήρως τον αγώνα.

Έχοντας αυτή τη φορά μια ηρεμία στο κέντρο του γηπέδου, κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μονομαχίες στο δεύτερο ημίχρονο, φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου το γκολ για την ομάδα της Κοζάνης.

Με 2-3 καλές τελικές, με “ανεβασμένο” αυτή τη φορά τον Μανώλη Κουλούσια, επέβαλλε το ρυθμό και μεθοδικά ζητούσε το τέρμα.

Εντελώς κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα, μετά από ένα  αχρείαστο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, στην εξέλιξη της φάσης μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτυ σε βάρος της ΑΕΠ Κοζάνης και κόκκινη μάλιστα στον Πατίλα (δεύτερη κίτρινη) για φάουλ του παίκτη της κοζανίτικης ομάδας μέσα στην περιοχή.

Ο Καλιαμπάκας, με ωραία απόκρουση, κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι, αποκρούοντας το πέναλτι.

Στα τελευταία 30 λεπτά περίπου που ακολούθησαν, η ΑΕΠ Κοζάνης παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες, ήταν πολύ καλύτερη δημιουργώντας μερικές αξιόλογες ευκαιρίες.

Το γκολ όμως δεν…τον θέλει τον Κουλούσια στα τελευταία παιχνίδια και δικαιολογημένα ήταν στην κυριολεξία σκασμένος στο τέλος του αγώνα.

Κρίμα για την ομάδα μας, μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα, ήταν πολύ καλύτερη του Δωτιέα, που -πέραν του πέναλτι-δεν απείλησε ούτε μια φορά την εστία μας.

Στα θετικά όμως, ότι η ΑΕΠ Κοζάνης, ωρίμασε πια, δεν δέχεται το εύκολο γκολ, έχει πειθαρχία και μια γραμμή στο παιχνίδι της και είναι θέμα χρόνου να μετουσιώνει σε νίκες την υπεροχή της.