Όλοι όσοι εχουν “μυρίσει” αποδυτήρια ή παρακολουθούν από πολύ κοντά την καθημερινότητα ενός ποδοσφαιρικού Σωματείου, ξέρουν το τι σημαίνει Φροντιστής.

Ο ρόλος τους, είναι τόσο σπουδαίος, που αμέτρητοι από αυτούς σε Παγκόσμιο Επίπεδο, έχουν γίνει διάσημοι.

Πολλοί από τους φροντιστές που βγαίνουν στη σύνταξη, τιμούνται όπως οι μεγάλοι παίκτες που τελειώνει η καριέρα τους.

Στην Ελλάδα για παράδειγμα, ο Νικηφόρος Τσαρπανάς, έμεινε στην ιστορία και συχνά -πυκνά, ινδάλματα όπως ο Κούδας και ο Αποστολίδης τον αναφέρουν στις ιστορίες τους.

Ο Γιάννης Μερτζιώτης, έγραψε την δική του ιστορία στην Εθνική Ελλάδας, ενώ πολλοί άλλοι έγιναν πασίγνωστοι στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο.

Φροντιστής -όπως το λέει η ίδια λέξη- φροντίζει για τα πάντα….

Μια εργασία χωρίς ωράρια, ό,τι πιο σημαντικό για τα αποδυτήρια μιας ομάδας, αφού αποτελεί όντως τη ¨Μάνα¨των ποδοσφαιριστών, που τον βρίσκουν δίπλα τους σε ό,τι πρόβλημα έχουν.

Ώρες στα πλυντήρια, να ετοιμάζουν και να τοποθετούν με τρυφερότητα τις στολές κάθε παίκτη τους, ακούραστοι με το χαμόγελο και το γέλιο για χαρακτηριστικό τους.

Οι μεγάλοι παίκτες τους χαρακτηρίζουν συνεργάτες τους και το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους, το δείχνει η Μπάγερν Μονάχου που απασχολεί 4!!! φροντιστές.

Στην ομάδα μας, την ΑΕΠ Κοζάνης, πόσο τυχεροί αισθανόμαστε που εχουμε τον δικό μας Τσαρπανά…

Τον Παύλο Λαζαρίδη, τον ακούραστο, το παιδί για όλες τις δουλειές και πάντα με το χαμόγελο. Πτυχιούχος Βιβλιοθηκονόμος ο Παύλος, βάζει σε τάξη τα αποδυτήρια μας, σα να επρόκειτο για Βιβλιοθήκη!

Οι στολές μονίμως πεντακάθαρες, τα παπούτσια έτοιμα, να μη λείπει ποτέ φανέλα και οι παίκτες μας, όλα νεαρά παιδιά, να τον λατρεύουν.

Ένα μεγάλο ποσοστό της πετυχημένης παρουσίας το οφείλουμε στον Παύλο Λαζαρίδη.

Η έξοχη παρουσία της ΑΕΠ Κοζάνης στο χώρο, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των πρωταγωνιστών του αγωνιστικού χώρου.

Ακόμα πιο σπουδαία συμμετοχή, έχουν αυτοί που δεν τους βλέπουμε, αυτοί που δεν είναι στη βιτρίνα.
Οι ακάματοι εργάτες, που ποτέ δεν διαμαρτύρονται και ας δουλεύουν αμέτρητες ώρες σε άσχημες μάλιστα συνθήκες στα Ελληνικά γήπεδα.

Παύλο Λαζαρίδη σε ευχαριστούμε από την καρδιά μας για όσα κάνεις για μας και σε θέλουμε πάντα κοντά μας!

 

Φωτογραφία: Ματιές στα Σπορτ