Ο ένας διαθέτει τα χέρια…που εξαφανίζουν τον πόνο, ο δεύτερος παρών σε κάθε μικροτραυματισμό, πάνω από τα κεφάλια των παικτών μας.

Ο Άκης Τσικόγιας, ο φυσιοθεραπευτής μας και ο Μπάμπης Μουρατίδης, ο μασέρ μας, δύο παιδιά με απίστευτη προσφορά στην πορεία της φετινής ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Παρακολουθώντας άγρυπνα κάθε φάση του αγώνα, ο Άκης είναι ο φύλακας Άγγελος των παικτών μας.

Να κάνει τη διάγνωση, να κάνει…τα μαγικά του, να ελαφρύνει τον πόνο των τραυματισμών.

Η προσφορά του Άκη στην εξέλιξη των νεαρών μας ποδοσφαιριστών τεράστια, σε μια εποχή που η επιβάρυνση που δέχονται πια οι επαγγελματίες αθλητές είναι απίστευτα μεγάλη.

Διαθέτοντας ήδη μεγάλη εμπειρία, οι συμβουλές του για την εκγύμναση, τη διατροφή, τον υπνο, τη συμπεριφορά, είναι στοιχεία που δίνουν ζωή στα νέα μας αστέρια.

Ταυτόχρονα, η πόρτα του φυσιοθεραπευτηρίου του, πάντα ανοιχτή να υποδεχθεί τους παίκτες μας, να φροντίσει την αποκατάσταση τους.

Θα χρειαζόταν σελίδες να αναφέρουμε τους τίτλους σπουδών του, τις συμμετοχές του σε αμέτρητα Παγκόσμια σεμινάρια που έχει δώσει το παρών για την εξέλιξη του.

Και μόνο που μιλάει άπταιστα 3 γλώσσες δείχνει το πόσο ξεχωριστός είναι για το επάγγελμα του.

Είναι ο ιδιοκτήτης και επιστημονικά υπεύθυνος του “Physio Analysis Clinic” στην Κοζάνη, όπου έχει αναλάβει την θεραπεία και αποκατάσταση πολλών αθλητών της περιοχής μας.

Έχει συνεργασία με ομάδες μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ και στίβου.

Μέλος του πανελλήνιου συλλόγου φυσιοθεραπευτών, επίσης του Ontario Physiotherapy Αssociation και είναι μέλος ως συνεργάτης στο παιδιατρικό τμήμα της Αμερικανικής Ένωσης Φυσιοθεραπευτών.

Μεγάλη η αγάπη από τους παίκτες μας αλλά μεγάλη και η προσφορά του αγαπημένου μασέρ, Μπάμπη Μουρατίδη.

Ακούραστος εργάτης, πάντα κοντά στην ομάδα, στους εντός και εκτός έδρας αγώνες της ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, άριστος στη δουλειά του, ένα ακόμα ΔΙΑΜΑΝΤΙ στην οικογένεια της ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Πολλά χρωστάμε και στους δύο, για την έξοχη πορεία της ομάδας μας στη φετινή σεζόν!

 

Φωτογραφία Άκη Τσικόγια: Ματιές στα σπορ