Εν μέσω της πιο σκληρής φάσης της πανδημίας, με όλες τις ομάδες να είναι άπραγες περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς να μας επιτραπεί έστω να κάνουμε μεταγραφές και να φέρουμε τους ξένους που είχαμε το καλοκαίρι πίσω, χωρίς ένα φιλικό, η ηγεσία του ποδοσφαίρου αποφάσισε την έναρξη του πρωταθλήματος στην κατηγορία μας.

Η ΑΕΠ Κοζάνης, ήταν από την αρχή κατά ενός τέτοιας μορφής πρωταθλήματος, όπου δεν θα επικρατήσει η αξιοκρατία αλλά η τύχη, όπου οι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών είναι προγραμματισμένοι-και όπου καμμία ομάδα δεν ξέρει για ποιο σκοπό αγωνίζεται.

Παρ’ όλα αυτά, αφού είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να κατέβει, θα προσπαθήσει να σταθεί με αξιοπρέπεια, ήθος και αγωνιστικότητα.

Η ομάδα μας, προχωράει, μόνη της σε μια δύσκολη περίοδο για όλους και χωρίς καμμία ουσιαστική βοήθεια από κανένα φορέα όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

Μαθημένοι στα δύσκολα, χωρίς τη φυσική παρουσία των λίγων αλλά πιστών της φιλάθλων, το σωματείο μας θα στηριχθεί στις θυσίες των ανθρώπων που κουβαλούν στις πλάτες τους όλες τις υποχρεώσεις. Και αυτό που υπόσχεται είναι ότι θα ειναι μια έντιμη προσπάθεια με λάβαρο την αγωνιστικότητα, το ήθος και την αξιοπρέπεια.