Ο DIEGO LOPEZ, ο Ουρουγουανός στόπερ, μια τεσταρισμένη επιλογή έρχεται στην ΑΕΠ Κοζάνης, για να δώσει  μεγαλύτερη σταθερότητα στην άμυνα μας.

Ο κεντρικός αμυντικός, έχει συνυπάρξει στο παρελθόν με τον προπονητή μας τον κ. Βιέρα, με τον οποίον πανηγύρισε τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ουρουγουάης και τώρα ξανά ανταμώνουν, αφού ήταν επιθυμία του τεχνικού μας.

Γεννημένος το 1999 (6 Απριλίου), ο Λόπεζ, κουβαλάει μαζί του τόσο την εμπειρία που έχει ήδη αποκτήσει από το Ουρουγουανικό Πρωτάθλημα, όσο και το ταλέντο του για να κάνει το επόμενο του βήμα σε ανώτερες κατηγορίες.

Ψηλός (1,86), πολύ δυνατός όπως βέβαια…όλοι οι συμπατριώτες του, βρίσκεται στην Κοζάνη ήδη δυο εβδομάδες, προσαρμόστηκε άψογα και καθώς εκδόθηκε και το δελτίο του αναμένεται να ξεκινήσει στην Καστοριά.

Μαζί με τον Καμερουνέζο μας Φρεντ-δημιουργείται πια ένα αλλό διαφορετικό τοίχος μπροστά στην εστία μας, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται και ο Μανώλης Λιάκος που η θέση του είναι στο κέντρο.

Η μεταγραφή του Λόπεζ, που αναμένεται να αποδειχθεί πολύτιμη, έγινε με μεγάλη πίεση για τον παίκτη να αποδεχθεί να έρθει σε Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα και με το ανάλογο κόστος, όμως θεωρήθηκε απαραίτητη για να βοηθήσει στην εξέλιξη και τα άλλα μας νεαρά ταλέντα (Αδαμόπουλος, Μπαλτζής, Λάντζιος, Ποσινακίδης, Χαραλαμπίδης…), όλοι αμυντικοί που μόνο να κερδίσουν πια έχουν από την παρουσία των εμπειρότατων προσθηκών.