Αν έχεις τύχη διάβαινε και..ριζικό περπάτα.

Δυστυχώς για την ΑΕΠ Κοζάνης αλλά κυρίως για τον ποδοσφαιριστή Αμινού, η μεταγραφή τελικά ηταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

Αξεπέραστα τελικά τα εμπόδια και ο Γκανέζος σταρ, αναχώρησε δυστυχώς ήδη για την πατρίδα του.

Το ιστορικό.

Το καλοκαίρι, οι άνθρωποι της ΑΕΠ Κοζάνης, κατάφεραν μετά από πολλές προσπάθειες να πείσουν τον Αμινού, ένα τεράστιο ταλέντο που φόρεσε τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτυ – αφού είχε πληρώσει μάλιστα πολλά εκατομμύρια λίρες- να μετακομίσει στην Κοζάνη ώστε να ξανακάνει μια επανεκκίνηση στην καριέρα του.

Ο κόβιντ κυρίως είχε αποτελέσει την αιτία, να επιστρέψει στην Αφρική ο 19χρονος τότε Αμινού.

Ο συμπαθέστατος επιθετικός, ήρθε στην Ελλάδα, ξεκίνησε προπονήσεις με την ομάδα μας δείχνοντας ότι θα κάνει την τεράστια διαφορά.

Η γραφειοκρατία όμως και οι κανόνες που ισχύουν  στο Ερασιτεχνικό Ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μας άφησαν να ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή το καλοκαίρι, ελπίζοντας να τα καταφέρουμε στη δεύτερη μεταγραφική περίοδο.

Καθώς όμως απαιτούνταν νέα βίζα και υποχρεωτικά έπρεπε να ξανά ταξιδέψει στην Γκάνα, με την επιστροφή του δυστυχώς προέκυψε πρόβλημα υγείας. Η μεταγραφή ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Τεράστια απογοήτευση για την ομάδα μας, αλλά φυσικά κυρίως για το παιδί.

Και δεν ήταν μόνο τα..εξωπραγματικά για ένα Ερασιτεχνικό Σωματείο έξοδα που απαιτήθηκαν, όσο η στεναχώρια που ένας τόσο καλός ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να φορέσει τα χρώματα της ΑΕΠ Κοζάνης, αφήνοντας σε όλους εμάς που τον ζήσαμε όλο αυτό το διάστημα, μια πολύ μεγάλη απογοήτευση και στεναχώρια.

Έτσι η…τραγωδία κυρίως για ένα νέο μεγάλο αστέρι ολοκληρώθηκε αφού έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα του όπου και θα συνεχίσει τη θεραπεία που θα χρειαστεί.

Ήταν η δεύτερη φορά, μετά την τεράστια μεταγραφή του Ιάπωνα Μοριμότο -που ήρθε όταν λόγω κόβιντ δεν έγινε πρωτάθλημα- που η ΑΕΠ Κοζάνης κάνει την υπέρβαση αλλά…δεν μπορεί να πιει νερό ενώ έχει φτάσει στη βρύση.

Ένα πραγματικό χτύπημα για όλους όσοι αγωνίστηκαν να φέρουν τέτοιους παίκτες στην πόλη μας που τελικά δεν μπόρεσαν να αγωνισθούν.