Ο τρόπος που πανηγυρίστηκε η κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ το Σάββατο το απόγευμα, έδειξε πόσο μεγάλη απογοήτευση αλλά και πάθος διακατέχει την ομάδα μας, εδώ και μήνες.

Παρά τις μεγάλες ελλείψεις (Παστορνίτσκι, Κανταρτζής, Φρανκο, Κωστίκος…) και την έλλειψη ρυθμού, η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ έβγαλε πάλι πάθος αλλά και ποιότητα, και έχοντας στην ενδεκάδα της 17χρονους, κατάφερε στο τέλος κάπως να δικαιωθεί, έστω και με την κατάκτηση ενός τοπικού Επάθλου.

Η χαρά μεγάλη οπωσδήποτε για το έπαθλο, αλλά ακόμα πιο μεγάλη η αίσθηση δικαίωσης για όλους όσους έχουν αφιερώσει απίστευτο χρόνο και πάρα πολλά χρήματα, επιμένοντας σ’ ένα ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ποδόσφαιρο. Τεράστια ικανοποίηση και για το γεγονός ότι πολλά νεαρά παιδιά έδωσαν με την παρουσία τους πολλές, μα πολλές, υποσχέσεις για το μέλλον!

Παίκτες, προπονητές, παράγοντες και οι πιστοί μας οπαδοί, ξέχασαν για λίγο την πικρία που μας ακολουθεί εδώ και 2 χρόνια.  Ο με το “έτσι θέλω” εξοστρακισμός της ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο (μόνο 1 από 44, το Σωματείο μας, δεν κλήθηκε στην επαγγελματική κατηγορία), μας κατέστησε θεατές στο  “έκτρωμα  Αυγενάκη”,  τη νέα Σουπερ Λιγκ 2, όπου φυσικά, μόνο η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ από όλη την Ελλάδα, ενοχλούσε και δε χωρούσε, καθώς δεν μετέχει στην “εξυγίανση”…

Παρ’ όλα αυτά, η νεαρότερη ομάδα του 2ου Ομίλου και μία από τις πιο νεανικές σε όλη τη Γ’ Εθνική, πραγματοποίησε μια πολύ καλή παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς όμως να καταφέρει να  κατακτήσει την 1η θέση, γεγονός που έφερε κάποια απογοήτευση. Γιατί η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ και καλό ποδόσφαιρο έπαιξε και κυρίως έβγαλε απίστευτο πάθος, αγωνιστικότητα και γενικά μια υγεία, βασιζόμενη αποκλειστικά και μόνο στις δικές της, μικρές πάντα, δυνάμεις. Χωρίς να διαθέτει την τεράστια παράδοση άλλων Σωματείων, με πιστούς μεν αλλά λίγους φιλάθλους, σε μια περίοδο που μόνο προβλήματα αντιμετωπίζει όλη η κοινωνία (κοβιντ, πόλεμος, ακρίβεια, ανεργία, απολιγνιτοποίηση κλπ), η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ συνεχίζει το μοναχικό της δρόμο, βασιζόμενη στο μεράκι και την οικονομική αυτάρκεια των ανθρώπων της, που δίνουν το δικό τους αγώνα.

 

Πολλά Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους προπονητές μας, που μαζεύτηκαν και πάλι μετά από 1 μήνα απραξίας και με λίγες προπονήσεις πίστεψαν στην κατάκτηση του κυπέλλου. Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους “αφανείς ήρωες¨ μας, τους φροντιστές, βοηθούς, μασέρ, φυσιοθεραπευτές και γιατρούς της ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, που στήριξαν και πάλι με την καρδιά τους την ομάδα μας, για να πετύχει το στόχο της.

 

Φωτογραφία: www.top-sport.gr