Η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, το Σωματείο που κουβαλάει μια βαριά ιστορία λόγω ονόματος, τιμάει με ιδιαίτερη συγκίνηση την 19η Μαΐου, ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά και τη συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από τον Ξεριζωμό.

Ένα Σωματείο, που φέρει τη λέξη Ποντίων στην ονομασία του και που εδώ και χρόνια με την όλη του παρουσία τιμάει τις αρχές και την παράδοση μιας βαριάς κληρονομιάς. Με ήθος σε κάθε του ενέργεια, με έντονη κοινωνική παρουσία ως στήριγμα της νεολαίας, μακριά από κάθε ίχνος μικροσυμφερόντων, δίνει το παράδειγμα στη νέα γενιά.

Αλλά και η αγωνιστική παρουσία της ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, που την έχει φέρει να είναι το μεγαλύτερο Σωματείο όλης της ευρείας περιφέρειας που εκπροσωπεί το Ποντιακό στοιχείο, έχει κάνει περήφανους τους λίγους έστω, αλλά πιστούς στην φιλοσοφία του ευ αγωνίζεσθαι, φιλάθλους μας.

Η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, προγραμματίζει μια σειρά από εκδηλώσεις για το Σεπτέμβριο του 2022, όταν συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον ξεριζωμό, που θα έχουν σαν στόχο να θυμίζουν στους νεότερους την ιστορία τους. Ταυτόχρονα, η ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια συγκέντρωση όλων των Ποντιακών Σωματείων της περιοχής, ώστε όλοι μαζί να υλοποιήσουν τις προτεινόμενες κοινές εκδηλώσεις, τόσο στον τομέα του αθλητισμού αλλά κυρίως σε αυτόν του πολιτισμού. Ο στόχος θα είναι να δημιουργηθεί μια ευρεία συνεργασία που θα θέσει μακρόχρονα πλάνα, αφού η παράδοση και η ιστορία είναι κάτι ανεκτίμητο και δεν πρέπει με τίποτα να χάνεται.

Στα πλαίσια αυτά, την Δευτέρα 23 Μαΐου, άνθρωποι του Σωματείου θα βρεθούν στη γειτονική Τουρκία, όπου θα συναντηθούν με τουρκικά ποδοσφαιρικά Σωματεία, για να συζητηθεί σε πρώτη φάση η δυνατότητα διοργάνωσης φιλικών παιχνιδιών και στις δυο χώρες.

Η σελίδα της ομάδας μας, θα επανέρχεται με ενημέρωση για όλες τις πρωτοβουλίες μας.