Τυχερός στην ατυχία του, στάθηκε χθες ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΠ Κοζάνης, ο Πέτρος Κουντούρης.

Ήταν στο 30κοστο λεπτό του αγώνα της ΑΕΠ Κοζάνης με τον Εδεσσακό, όταν ο αμυντικός της ομάδας μας, μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλο, βρέθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου στο έδαφος να σφαδάζει.

Χρειάστηκαν δευτερόλεπτα να συνειδητοποιήσουμε όλοι το τραγικό συμβάν.

Ο ποδοσφαιριστής στο έδαφος, με το αίμα να ρέει απο το αριστερό πόδι του, στο ύψος του γονάτου.

Αμέσως -ευτυχώς- εμφανίστηκε το Ασθενοφόρο το οποιο μετέφερε άμεσα τον σφαδάζοντα παίκτη μας στο κεντρικό Νοσοκομείο.

Και με φρίκη ακούσαμε από το στόμα του γιατρού, ότι για λίγα χιλιοστά το αντικείμενο που έσκισε το πόδι του Κουντούρη, δεν έκοψε την αρτηρία, που αν είχε συμβεί, ο παθών μπορεί και να πεθάνει σε 7!!!!!! λεπτά της ώρας.

Του έγιναν τα ανάλογα ράμματα. Τραγικό βέβαια το γεγονός ότι δεν διέθετε το Μαμάτσειο Νοσοκομείο αντιτετανικό -κάτι που δυστυχώς πια θεωρείται δεδομένο- και έπρεπε να τρέχουν οι άνθρωποι της ομάδας για να βρουν και να αγοράσουν…

Τι ειχε συμβεί και πως προέκυψε ο τραυματισμος;

Το Δημοτικό Στάδιο της πόλης όπου αγωνίζονται οι δυο ομάδες της Κοζάνης, διαθέτει και στίβο με ταρτάν γύρω-γύρω.

Για κάποιες ανάγκες, προστέθηκε ένα κανάλι (φαίνεται στις φωτογραφίες), προφανώς για να περνούν κάποια καλώδια.

Φυσικά κανείς δεν σκέφθηκε ότι αποτελεί κίνδυνο-θάνατο για τους αθλητές, οι οποίοι δεν είναι…απλοί περιπατητές και τουρίστες, αλλά αθλητές που δουλεύουν με ένταση.

Ναι έπρεπε να συμβεί το δυστυχές γεγονός, για να αντιληφθούμε εμείς -ελπίζουμε φυσικά και οι υπευθύνοι για το γήπεδο της Δημοτικής Αρχής- και φυσικά αναμένουμε άμεσα την αντίδραση τους.

Ο ποδοσφαιριστής θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, θα χρειαστούν τώρα άλλες αλλεπάλληλες ιατρικές εξετάσεις και το ερώτημα είναι τι λένε οι υπεύθυνοι, ποιος θα αποζημιώσει και με ποιον τρόπο έναν αθλητή που κινδύνεψε η ζωή του και που θα επηρεαστεί τα μέγιστα η καριέρα ενός παιδιού 24 ετών.

Περιμένουμε τη θέση των υπεθύνων.