Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού χρήστηκε το Σάββατο ο Χρήστος Καλιαμπάκας, ο υψηλόσωμος και μόλις 17 χρονών πορτιέρο της ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ.

Με μια άνεση μακρόχρονης καριέρας, με τρομερά αντανακλαστικά και ηγετική παρουσια στην περιοχή του, ο νεαρός μας έδειξε ότι σύντομα…θα μιλούν πολλοί για το ταλέντο του.

Ο νεαρός γκολκηπερ, που ήρθε στην ομάδα μας τον περασμένο Οκτώβριο, πήρε την ευκαιρία που περίμενε αλλά και που δικαιούνταν, αφού όλο αυτό το διάστημα δούλευε ατελείωτα.

Το ταλέντο του περισσεύει και καθώς περιβάλλεται στην φαμίλια του από ανθρώπους του αθλητισμού, δύσκολα θα χανόταν….

Δεν πήραν τα μυαλά του καθόλου αέρα όταν ήρθε πρόταση να κατέβει στον Πειραιά στους μικρούς του Ολυμπιακού, αλλά ούτε …”τρελάθηκε” όταν ήρθε να τον ζητήσει η Ξάνθη, που είναι μια ιστορικότατη ομάδα.

Αντιλήφθηκε πολύ καλά, ποιοι είναι αυτοί που ασχολούνται πια με την ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ, ποια είναι η φιλοσοφία τους και κατάλαβε οτι το μέλλον του είναι εδώ.

Τεράστια η καθημερινή προσφορά του άριστου προπονητή τερματοφυλάκων μας Δημήτρη Κοτταρίδη,  η δουλειά του οποίου μαζί με την παρουσία του Μαρτιν Παστορνιτσκι, έβαλαν γερές βάσεις για να φανεί το ταλέντο του Καλιαμπάκα.

Μάλιστα, ο Τσέχος, εμπειρότατος τερματοφύλακας, μιλώντας με τους υπεύθυνους της ομάδας και πριν τον αγώνα, ξανατονίσε:

“Πιστεύω τόσο πολύ στο Χρήστο, μη φοβάστε τίποτα, είναι πανέτοιμος”