Με το εκπληκτικό μέσο όρο ηλικίας των 21,1 ετών !!!!!!!!!!, η ομάδα μας πιθανώς να είναι και η πιο νεαρή στο σύνολο των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της Ελλάδας.

Και μάλιστα παιδια των 16 και 17 να ξεκινούν την βασική ενδεκάδα. Έτσι, η φιλοσοφία του σωματείου μας, μετουσιώθηκε σε πράξη, καθώς ο στόχος είναι να δοθεί τόπος στα νιάτα και μάλιστα σε παιδιά που σπουδάζουν και βάζουν ψηλά τον πήχη για την πορεία τους στη ζωή.

Από τους 26 ποδοσφαιριστές μας, οι 19 (δεκαεννέα)!!!!!!!! προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας μας, όταν οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου μας, έχουν κατακλυστεί από ξένους και μεγάλους σε ηλικία παίκτες.

Τρία από τα μεγάλα μας μάλιστα ταλέντα προέρχονται από την ποδοσφαιρομάνα Πτολεμαΐδα και τα υπόλοιπα από την Κοζάνη, τα Γρεβενά, τα Σέρβια, την Αιανή, τα Πετρανά, τον Κρόκο, την Καισαρειά, την Ακρινή, το Μαυροδένδρι και το Ανατολικό.

Καθώς το ήθος, το fair-play, η ευγενής άμιλλα είναι τα λάβαρα του σωματείου μας, είμαστε και περήφανοι που σχεδόν όλα τα παιδιά σπουδάζουν ή έχουν ήδη ένα καταξιωμένο επάγγελμα.

Η ΑΕΠ Κοζάνης, με μακροχρόνιο πρόγραμμα παρά τις οποίες δυσκολίες αντιμετωπίζει στην περίεργη φετινή σεζόν, θα συνεχίσει την πορεία της, με ανοιχτές τις πόρτες για όλα τα παιδιά που θέλουν και μπορούν να αγωνιστούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και για όσους από τους φιλάθλους θέλουν να προσφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Ήδη, οι πρώτοι καρποί εμφανίστηκαν, με την παρουσία στην ενδεκάδα παιδιών που σύντομα θα μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους με σύμμαχο το Σωματείο μας και σε πολύ υψηλότερα “σαλόνια”.